szinamond

2004/06/02
Szegény
Albin órákon keresztül dolgozta fel a kábé öt kiló disznóhúst, amit Valentin, bolgár nyári-lakótársuk vételezett pár napja. Albin aggódott, hogy a visszafagyasztott füst?tt malachusi megromlik. Valentint különösebben nem izgatták az anyag különféle elkészítési módozatai, mivel éhes volt, bedobott négy szelet húst a süt?be tíz percre, és azonmód félnyersen befalta ?ket. Na, Albin gondolt egyet, a sunka felét megcsinálta rizses húsnak, másik felét megsütötte egyben. A rizsihúsból én is ettem, feladva húsnemev? elveimet - ezt mondjuk id?r?l id?re megszegem, pl szombaton is az Upper East Side-on. Elmentünk a bana-féle Moca nev? helyre, ami egy kis magyar étterem. Furcsa élmény volt, hajlott hátú 1930-as (?) nénikék szolgáltak fel, a kaja meglehet?sen autentikus, desszerttel és kávával kiegészítve. Nyamm, Den lecsót kapott, rizzsel - ami nem az igazi ugyan - de ízlett neki.

A húsra visszatérve - komolyan nem kéne enni. Az amerikai csirkék leginkább kivénhedett, mesterségesen megnövelt kebl? szegény párák, akik már nem képesek tojást prdukálni, ezért vágják le ?ket. Fujj. Mivel itt nem tiltott a génmanipuláció, használják is rendesen. El kéne olvasni a Fast Food Nationt, de legalábbis tessék megnézni a Supersize Me cím? dokumentumfilmet. A rendez? elhatározza, hogy egy hónapig elfogyaszt napi három McDonalds kaját, ezen kívül máshol nem ehet, sem ihat, annyit kell mozognia, mint egy átlag-amerikainak (ezért néha taxiba száll), és - blaaaa, ha megkérdezik, supersize adagot kér-e, igent kell mondania. Szerencsétlen ezt meg is sínyli gusztustalanul, és a végén olyan tünetei lesznek, mint egy hardkór alkoholistának. Szinte tönkremegy a mája teljesen. Nesze neked gyorskaja! Inkább maradok a magyarosnál, még ha kenyér kenyérrel is, meg tejfel mindenek felett. Mekidí szaksz.


szinamondta 6/02/2004 07:32:00 PM


0 comments

. . .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?