szinamond

2004/12/07
Pár jótanács:

Japánban ne próbálj térkép alapján tájékozódni. Nemcsak, hogy minden térkép el van aszva, de mivel nincsenek utcanevek, hiába is keresnéd őket.

Ha úgy érzed, elvesztél, ne kérj útbaigazítást japánoktól. Segíteni akarnak, de a térképet épp annyira nem tudják olvasni, mint te. Plusz még zavarba is jönnek (és azt mondják, rájtoo endo sztréjtto) és tuti, hogy az ellenkező irányt javasolják.

Semmiképp ne gondolg azt, hogy létezik alternatív útvonal. Ha egyszer odatalálsz valahová, ragaszkodj ahhoz az úthoz, kivéve, ha imádod a "megint rohadtul elvesztem"-érzést.

Ne vegyél fel fűzős cipőt. Ki-be csusszanni egyszerűbb, mint próbafülkébe, vécébe, galériába, tatamiszobába lépés előtt és után kötögetni.

Utcán evésről ne is álmodj. Még a pékségben frissen vásárolt vörösbabkrémes buktát sem illik tesztelni mások szeme láttára.

Ha boltba lépsz, és ezt az automata "irassaimaszeeee" kiáltással díjazza, ne rezzenj össze. Talán már megszokod, miután mindenhol ezzel üdvözölnek. Étteremben lehet, hogy az első pincér tapsol két nagyot, mire az egész étterem együtt üvölti rád. Üdvöz légy. Kábé annyira nem tudsz rá mit válaszolni, mint Amerikában arra, hogy 'tsup.

Szokd meg, hogy mindenki szürcsöl (levest, tésztát, levesestésztát). Időnként böfög is.

Tudni fogják (ó, komolyan?), hogy külföldi vagy. Lehet, hogy nem ülnek le melléd, és az is lehet, hogy a melletted álló kiscsaj rólad fecseg. Úgysem érted (vagy?).

A miért-et egy időre töröld a szótáradból. Egy csomó minden nem magyarázható meg.

Talán az sem, miért nem éreztem olyan jól magam Tokyóban. Tagadhatatlan, hogy honvágyam volt (nem is olyan ritkán jön elő), és nem éreztem a várost. Hatalmas, iszonyú sokat kell utazgatni benne, és csak úgy hömpölyögnek az embertömegek. Észveszejtő, és csak kevés finomság, megkapó apróság jellemzi.

És Dennel is furcsa néha. Asszem parázok azon, hogy mi lesz ezután. Mert a terveink nagyon nem keresztezik egymást, annak ellenére, hogy "rabu rabu" van.
Jobb lenne talán megszakítani, mint hogy a távolság-idő kollektíva hűtse ki?


szinamondta 12/07/2004 01:57:00 PM


0 comments

. . .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?