szinamond

2006/11/28
Retour de Voks felvonulás szombaton!

Szombaton 13:15-kor indulunk a zuglói Millenáris kerékpárpálya elől (XIV. Szabó József u. 3.), és a Honvéd utcába, a Közlekedési Minisztérium elé érkezünk 14 óra körül.
Az útvonal még nem biztos, László János tárgyal a rendőrséggel, de vagy Thököly/Rákóczi - Astoria - Deák - Bajcsy - Alkotmány, vagy a Blahától körút a Honvéd utcáig.
Itt petícióként változtatás nélkül át(vissza)adjuk a tavasszal kapott pártprogramokat.
A sajtóközlemény és némi háttér itt olvasható.
Mivel az idő nagyon kevés, a bringások tájékoztatásához mindent be kell vetni, és nagyon gyorsan. Riadóhiradó lesz, de mindannyiunknak rengeteg embert kell e-mailen, blogon, wiwen, suliban, munkahelyen stb. elérnünk. A tét nagy. Milliárdos ígéreteket 100-an követelni lehet, de nem annyira hatásos. Szóval még a nagyit is bringára kell ültetni. A hetekben gyakorlatilag minden eldőlhet, úgyhogy ha jössz, vagy értesítesz másokat, akkor az tízmilliókat érhet a későbbi fejlesztésekben. 2 000 000 000 000 forint az óriási húsosfazék. Meglepődnék, ha nem lenne tülekedés. Ha szeretnénk hozzáférni, akkor mi kapcsolatokra, befolyásra nem számíthatunk, csak az utcai nyomásgyakorlással, és a sajtó segítségével könyökölhetünk helyet magunknak. Ha szerinted jár a kerékpáros közlekedés eddig elhanyagolt ügyének a közútfejlesztési költségvetés megígért 3%-a, akkor gyere el. Ez minden Critical Mass-nél fontosabb. Az ígéretek tavaszi kicsikarása semmit sem ér, ha most nem kényszerítjük ki a betartását.
A felvonulás nem politikai demonstráció. Az egyetlen segédeszköz a bringa, és esetleg egy csengő. Mást most se hozzatok!
www.criticalmass.hu


szinamondta 11/28/2006 11:35:00 AM


0 comments

. . .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?