szinamond

2008/01/09
Izgalmas napokat elunk. Negy eve nem latott baratokkal talalkozunk, es megallapitjuk, hogy noha ugyanolyan karikas a szemuk, mint regen, ugyanugy szeretjuk oket. Elsokent Magee-t, akit azert is irigylek, mert amig en porba hullo alapitvanyoknal ogyelegtem, addig o jart Venezuelaban, Szenegalban meg Franciaorszagban, mind valasztasok alatt, es filmezett.

Apropo valasztasok: eloben nezzuk az amerikai elovalasztasokat,
minden ezzel van tele hetek (honapok ota). A jeloltek folyamatosan kampanyolnak, egy rakas onkentes (pl. baratunk, Maya) segitsegevel, akik telefonalgatnak, bekopognak a szavazokhoz, es probalnak embereket az o jeloltjukre rabeszelni. Nagyon drukkolok Barack Obamanak, aki az Allamok elso fekete elnoke lehet. Ha hallgatom, magaval ragad a szonoki kepessege, ami tenyleg olyan, mint egy tiszteletes-jellegu fekete vezetoe. Sajnos a ma esti New Hampshire-i valasztason elbukott, mert a demokratak kozott Hillary Vasszuz Clinton nyert kb. 3 %-kal.

De vissza a baratokhoz: megvannak az Ikrek es meg Joanne is, aki ugyan csodabogar, de a vilag kicsiseget bizonyitja (az alapitvanynal onkenteskedett Pesten, de kvazi bostoni szomszed).

Ugrok meg egyet: ma este a Klubban vacsoraltunk a szulokkel es nagyszulokkel. Nyakkendo nelkul tavaly meg nem engedtek be a ferfiakat, ma mar csak a zako kotelezo. Egy nagy new england-i fahazat kell elkepzelni, szonyegezett padloval, ezust evoeszkozokkel, millio kisebb-nagyobb teremmel, helyben sutott peksutemennyel, es olyan mosdoval, ahol a a szappan mellett ketfele kezkrem is van. Szoval az izletes kardhal steak es salatak folott a Klub hajnalarol is beszelgettunk. Freeman nagypapa es egyik baratja voltak allitolag az elso zsidok, aki tagok lehettek, noket csak a 60-as evekben vettek fel (bar most sincsenek sokan), es ma mar van egy indiai orvos tagjuk is. Mikor a szinesboru tagokrol erdeklodtem, Jackson nagypapa ketszer is kiejtette azt a szot, hogy Negro, marmint, hogy ilyen tagok korabban nem voltak, de ma mar nem lenne akadalya. Elgondolkodtatott, hogy otthon hogy kiakadok, ha valaki (a munkahelyemen!) negerezik, itt meg csak elnyomtam a somolygasomat. De D. szerint a PC-segnek ezt a reszet meg kell ertenem: a szo nem mindig rasszista (nagyfater csak nem lepett ki az o idejeben hasznalatos nyelvezetbol), mig egy a megfelelo szot (fekete) hasznalo ember is lehet rasszista. Igaz, de akkor is hanyok attol, ha valaki negerezik. Plane, ha azt hiszi, hogy az vicces.


szinamondta 1/09/2008 06:03:00 AM


0 comments

. . .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?