szinamond

2008/07/22
Egyébként meg terveztem beszámolni a jó dolgokról is. Például arról a szombati búcsúbuliról, mellyel elintegettük R.-t, aki két évre Szomáliföldre távozott. Annyira felnézek rá, hogy megkapta ezt az állást, meg persze, hogy bele mer vágni és egy olyan helyen lesz jogi tanácsadó 28 éves létére, amely még csak nem is elismert állam. Azaz nincs rajta a térképen.

Magyar viszonylatban rendkívül színes volt a társaság - a diplomás Soros-dolgozótól az egyetemet épp csak befejezett nigériai-magyaron át a manikűrös roma nőig -, és mindannyian barátságosak voltak. Engem R. úgy mutatott be, mint aki "az idegenszívűek csapatát erősíti", de ezt nem hagyhattam szó nélkül. Ez olyan negatív felhangú, hogy sokkal szívesebben alkalmaznám a nyitottszívű kifejezést, mert talán jobban leírja azt az életmódot, amiben hiszek. Hogy hát az ember hogyan is horgonyozhatna le egy helyen, amikor annyi, de annyi vonzó célállomás van a világon?

Aztán Pamut azt mondta, hogy nem felejti el ezt a nyarat. Nem hiszem, hogy csak a szenvedés miatt, hanem azért, mert "annyira örülök neked". Aztán másnap, kétszer két keréken gurulva
ugyanazt gondoltuk.

Nedvesen csillogó aszfalt Budapest-látképpel, bokára felspriccelő nyári pocsolya, libabőrkeltő szellő a bringán rulez.

Labels: , ,



szinamondta 7/22/2008 01:20:00 AM


2 comments

. . .

2 Comments:

Blogger Ordita Teton said...

:))) szep.

es igen, elore, utazni, mozogni, koltozni, valtozni, nyitni, uj uj uj !!!!!

10:58 AM  
Blogger Rituka said...

Kepzeld, en annyira szetszort tudok lenni, hogy teljesen elfeledkeztem arrol az igen fontos tenyrol, hogy neked van egy blogod. Mea culpa. De vegre itt vagyok es olvasom es orulok, hogy tudom mi van veled. Koszi a szep szavakat es bocsass meg az "idegenszivuert", Krisztivel meg Aminaval meg Timivel minden rossz erzes nelkul igy titulaljuk magunkat. De legyel te akkor a "nyitottszivu", az tenyleg szepen hangzik. :) Sok puszi!

10:08 AM  

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?