szinamond

2009/01/09


Egy sivatagi túra (5 óra a kocsiban oda és vissza) kellett ahhoz, hogy megismerjem
ezt az embert. Ausztrál, és modern klasszikusokat (utóbbi szókapcsolatot most írom le először, lehet, hogy nem kéne) franksinatrásít. Némelyik elég vicces, mint mondjuk a Better Man (Pearl Jam), amit először fel sem ismertem, vagy a The Way You Make Me Feel (M. Jackson).

Ezen kívül az ment még a kocsiban, hogy a kiwi (másnéven új-zélandi) katonával azon szórakoztunk, ki tudja előbb kikapcsolni a sípoló szerkezetet. A car-log nevű eszköz többek között felsivít, ha 60-nál többel hajt az ember, de az F1 gomb megnyomásával el lehet hallgattatni. Ha az ember fél szemét a kilométerórán, a bal kezét meg a car-logon tartja, szinte kizárt, hogy ne nyerjen.

Ilyenekre használjuk a négykerék-meghajtású kocsikat, de basszus, legalább ilyenkor használva vannak, mert amúgy rohadtul semmi haszna városban ilyet tartani.

A tábortűznél pedig - amin a kiwi isteni zöldséges tésztát főzött - többen is kimondták, hogy 1) csekély értelme ennek a missziónak 2) az ország valószínűleg újabb háborúba sodródik előbb-utóbb 3) ennél szervezetlenebb hely kevés van.



Viszont fantasztikus volt az áttetsző sátorból figyelni a holdat, amint lassan lebukott a sík mögött. Egy darabig nem hallatszott zaj egyáltalán, aztán felébredtem valami soha nem hallott, trillázó hangokra, és azt hittem, a sivatagi egérmama koordinálja a gyerekeit. De reggel a többiek igyekeztek meggyőzni arról, hogy csak a szél játszott a fülemmel.

Labels: , , ,



szinamondta 1/09/2009 09:10:00 PM


0 comments

. . .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home






This page is powered by Blogger. Is yours?